Een kinderfiets kopen met deze 7 tips

Ieder kind wil graag een eigen fiets. Het kiezen van de juiste fiets kan lastiger zijn dan je op voorhand misschien denkt. Om die reden hebben wij hieronder een aantal tips die jou kunnen helpen met het vinden van de perfecte kinderfiets!

Tip 1: het formaat

Koop een fiets niet te veel op de groei. Het is belangrijk dat je kind met de voeten bij de grond kan komen. Dit kan gevaarlijke situaties voorkomen.

Tip 2: een terugtraprem

Als je kind net begint met fietsen, koop dan een kinderfiets met terugtraprem. Handremmen kunnen op jonge leeftijd nog ingewikkeld zijn en op deze manier kan je kind makkelijk leren remmen. Probeer de remmen altijd eerst uit in de winkel.

Tip 3: geen versnellingen

Als je kind nog jong is, kies dan voor een fiets zonder versnellingen. Dit is vaak nog te lastig voor kinderen en vaak ook niet nodig. Versnellingen komen van pas wanneer er langere afstanden worden gefietst, dus waarschijnlijk pas op een latere leeftijd.

Tip 4: bescherming

Koop een fiets met stevige kettingkast en jasbeschermers. Dit voorkomt veel ongelukken en pijnlijke situaties!

Tip 5: lage instap

Koop een fiets met een lage instap (ook voor jongens). Dit stapt makkelijker op en maakt de fiets gemakkelijker in gebruik.

Tip 6: een fietshelm

Voor de veiligheid is het verstandig om een fietshelm te kopen voor je kind. Laat je kind de helm niet alleen in het verkeer dragen. Ook als je kind in een rustige buurt of in je tuin rijdt, kan hij/zij hard vallen, zonder dat de schade hiervan direct zichtbaar is.

Tip 7: een vlaggetje

Bevestig een vlaggetje aan de fiets dat hoog boven het fietsje uitsteekt, zodat je kind in het verkeer beter zichtbaar is.