Stichting Fietshelm is hoofdzaak heeft het doel om de veiligheid van jonge kinderen in het verkeer te vergroten en het gebruik van fietshelmen te stimuleren.

De missie van de stichting is, zoals in de akte van oprichting staat vermeld: de veiligheid van kinderen, in het bijzonder kinderen tot twaalf jaar, op de fiets te verbeteren, door het bevorderen en vergroten van bewustzijn over het gebruik van fietshelmen onder jonge fietsers en het onder de aandacht brengen van de voordelen van het gebruik van fietshelmen bij ouders van jonge kinderen.

Onze doelen

In sommige landen is het dragen van een fietshelm de normaalste zaak van de wereld. Ook in de Nederlandse samenleving zou het gebruik van een fietshelm voor jonge kinderen steeds meer geaccepteerd moeten worden.

Stichting Fietshelm is hoofdzaak heeft de volgende doelen gesteld:

  • Bewustwording vergroten van het onderbelichte probleem van hoofd- of hersenletsel bij jonge kinderen na een fietsongeval
  • Het dragen van een fietshelm onder de aandacht brengen, om hoofd- of hersenletsel bij jonge kinderen te voorkomen

Stichting Fietshelm is hoofdzaak zet zich in om deze doelen te bewerkstelligen via verschillende activiteiten en projecten, zoals voorlichting op basisscholen, online campagnes en events.