Er zijn een aantal links die we graag met je delen. Er is namelijk al veel te vinden op het internet over fietshelmen voor kinderen. Klik op een van onderstaande links om dit te ontdekken!

20 november 2019 — Voor het tijdschrift Medisch Contact heeft bestuurslid Ebba een blog geschreven waarin ze zich afvraagt: waarom dragen kinderen eigenlijk geen fietshelm?

27 oktober 2019 — In de derde aflevering van Make Belgium Great Again worden Vlaamse politici geconfronteerd met ouders en vrienden van verkeersslachtoffers. Via deze link kun je het bijzondere filmpje bekijken.

30 september 2019 — In de gemeente Amersfoort heeft de politiek een voorstel om alle kinderen van groep 3 en 4 een gratis fietshelm te geven.

18 september 2019 — De eerste vriend van de stichting staat op de website! Zwany Metting is kinderneuroloog en vertelt hier waarom ze de stichting ondersteunt. Lees ook het artikel dat Zwany over dit onderwerp heeft geschreven.

1 juli 2019 — Vanaf nu is het verboden om je mobiel te gebruiken op je fiets. De politiek hoopt hiermee om fietsen in Nederland een stukje veiliger te maken.

3 juni 2019 — Stichting Fietshelm is hoofdzaak schreef een artikel op ouders.nl om meer inzicht te geven in de verkeersveiligheid van kinderen en de rol van een fietshelm daarin. Tevens roepen wij jonge ouders op om zich te melden, indien zij hun ervaringen rondom dit thema willen delen.

2 mei 2019 — Voorzitter van de stichting, dr. William L.M. Kramer, draagt onze missie en visie breed uit. Zo ook in een blog op de Edwin van de Sar foundation. Lees de blog hier.

10 februari 2019 — De website hersenletsel.nl heeft een webpagina waarbij verteld wordt over de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel bij kinderen en jongeren. Druk op de knop om deze pagina te bezoeken.

2 juli 2018 — Klik op deze link om te lezen hoe een moeder met de schrik vrij is gekomen toen ze een fietsongeluk kreeg terwijl haar 1-jarige zoontje in het voorstoeltje zat. Gelukkig had het kind een helm op, maar de foto van de helm na het ongeluk laat zien dat het veel erger had af kunnen lopen.

21 februari 2018 — Van het totaal aan verkeersslachtoffers wordt het aandeel van fietsers steeds groter, en van deze slachtoffers heeft een groot te maken met hoofd- en hersenletsel. In het artikel van bovenstaande link wordt daarom beargumenteerd dat iedereen voor het gebruik van fietshelmen zou moeten zijn!

9 juni 2016 — In 2016 heeft de gemeente Goeree-Overflakke het initiatief genomen om een campagne over fietshelmen op te zetten. De campagne heet "Helden dragen helmen" en heeft de bedoeling om fietshelmen een positiever imago te geven voor ouders en kinderen. In bovenstaand filmpje legt een wethouder van de gemeente uit waarom de campagne volgens hem zo belangrijk is.