Kinderen op de fiets: helm op!

Dr. Zwany Metting werkt als kinderneuroloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Zwany maakt sinds september 2019 deel uit van de Vrienden van Stichting Fietshelm is hoofdzaak.

“In mijn huidige werk als kinderneuroloog zie ik vaak kinderen met traumatisch hersenletsel. Uit de praktijk maar ook uit onderzoek weten we dat de langetermijngevolgen aanzienlijk kunnen zijn. Gelukkig gaat het meestal om licht traumatisch schedelhersenletsel, maar zelfs dat kan bij kinderen langere tijd klachten geven, zoals veranderd gedrag, concentratiestoornissen of hoofdpijn. Kinderen zijn extra kwetsbaar als het gaat om krijgen van hersenletsel. Dus ook in het kinderzitje is het belangrijk om de helm op te zetten. Vanaf het eerste moment dat ik met mijn zoon op de fiets stapte, kreeg hij een helm op.”

Wilt u meer weten over de beweegredenen van dr. Zwany Metting om het initiatief van Stichting Fietshelm is hoofdzaak te steunen? Lees dan dit artikel dat in 2017 verscheen in Medisch Contact.